Tilmeld nyheder:

Talentfuld Konfliktløsning

Konflikt løsning oversigt

Ethvert talent eller styrke har en negativ side bygget ind i sig. Når mennesker bliver pressede har de nemlig en tendens til at bruge deres styrker "i overmål", hvilket resulterer i en adfærd der opfattes som irriterende og manipulerende.

I eksemplet nedenfor, er anført hvordan en person med talentet "Charmerende" kommer til at være "slesk og smigrende" hvis han bruger talentet "i overmål". I den situation vil den pågældende efter været bedre tjent med at være "autentisk", idet dette er den positive modsætning til talentet "Charmerende".

På lignende vis vil en person med talentet "Autentisk" kunne have en tendens til at blive "brutalt ærlig" i pressede situationer.

Idet "brutalt ærlig" er den negative modsætning (skyggesiden) til det oprindelige talent "Charmerende" da vil en person med talentet "Charmerende" have en tendens til at konflikte med en person som i pressede situationer er "Brutalt ærlig".

Konfliktmønstre

I en arbejdsgruppe, hvor person A har talentet "Charmerende" og person B har talentet "Sandfærdig" vil A og B med stor sandsynlighed konflikte.

De vil muligvis begge opfatte den anden som irriterende og selvoptaget idet de overser det positive talent der skjuler sig bag det som irriterer dem.

Denne grundlæggende dynamik gør sig gældende for alle de 49 talenter i TLI's TalentProfil. Når en gruppe ser og forstår dette ændrer det hele dynamikken omkring konflikter på arbejdspladsen.

Kombineret med en forløsning af evt. følelsesmæssige konflikter med rod i misforståelser og opsparet irritation kan en "Talentfuld konfliktløsning" dramatisk forbedre det psykiske arbejdsmiljø.

  For yderligere information om TLI's talentmodel, se TLI's brochure om TalentProfilering.


© True Leadership International ApS - tel: 7022 4446